Stad En Land Dierenklinieken

Gesloten (vr 08.00 - 19.00)

Toon openingstijden

dierenartsen - Stad En Land Dierenklinieken - kaartoverzicht

Stad En Land Dierenklinieken

Stad & Land Dierenklinieken, locatie Heemstede is een voortzetting van een reeds lang bestaande praktijk. Collega Kas was reeds sinds jaren gevestigd aan de Zandvoortselaan en had daar een solopraktijk voor gezelschapsdieren, landbouwhuisdieren en paarden.

Toen dhr. Kas besloot te stoppen leek Dierenkliniek Stad & Land de logische opvolger te zijn, immers ook dat betrof een gemengde praktijk met ook rundvee en paarden in het pakket.

Een en ander resulteerde in een overname van de praktijk per 2007, waarbij de landbouwhuisdieren en paarden werden samengevoegd en voor die dieren de locatie in Amsterdam het centrale punt werd ingericht.

Na overname bleef de praktijk gevestigd aan de Zandvoortselaan op de hoek met de Zandvoorter Allee. Het pand werd wel grondig opgeknapt en werden de ruimtes anders ingedeeld.

De kliniek beschikt nu over een ruime wachtruimte met balie, twee spreekkamer, een voorbereiding, een laboratoriumafdeling voor bloedanalyse en microscopisch onderzoek en een operatiekamer voor chirurgisch ingrepen.

Voor uitgebreide diagnostiek wordt verwezen naar de hoofdvestiging in Amsterdam omdat daar de apparatuur voor het maken van röntgenfoto’s en echografie aanwezig is.

Er bestaan plannen voor nieuwbouw of verbouw van de kliniek op de huidige locatie. De eerste oriënterende gesprekken met gemeente, architect en omwonende zijn reeds gevoerd. Uiteraard houden wij u graag de hoogte van de plannen en het tijdspad. In de nieuwsbrieven zullen we mettertijd regelmatig verslag doen van de stand van zaken.

Wat biedt de kliniek?
Bij ieder ziek dier dat bij ons op de kliniek wordt aangeboden moet er eerst een goed beeld van de klachten gevormd worden. Dit gebeurt in de eerste plaats door het afnemen van de ‘anamnese’ of ‘voorgeschiedenis’ van het zieke dier. Aangezien uw dier zelf moeilijk aan kan geven wat precies het probleem is, probeert de dierenarts door middel van specifieke vragen aan u, de eigenaar, een beeld te vormen van de klachten.

Afhankelijk van de klacht kan er dan een lichamelijk onderzoek plaatsvinden, waarbij bijvoorbeeld de temperatuur wordt opgenomen, naar hart en longen wordt geluisterd en de kleur van de slijmvliezen wordt beoordeeld. Dit lichamelijk onderzoek is een hele belangrijke basis voor elke volgende stap op weg naar een diagnose. Sommige zaken zijn duidelijk en kunnen aan de hand van dit lichamelijk onderzoek behandeld worden, maar in veel gevallen zal er aanvullend onderzoek nodig zijn.

Openingstijden

Gesloten
Opent vandaag om 8.00
maandag8.00 - 18.45
dinsdag8.00 - 19.00
woensdag8.00 - 19.00
donderdag8.00 - 19.00
vrijdag8.00 - 19.00
zaterdagGesloten
zondagGesloten

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast
Gisterenmiddag 26-05-2020, kwamen wij met onze 21 jaar oude poes Jolly ,bij jullie op de praktijk . Nadat de dienstdoende dierenarts, helaas weten wij niet zijn naam, Jolly had bekeken bevestigde hij waar wij al aan dachten.
Namelijk, we moesten Jolly in laten slapen.
De dienstdoende arts heeft ons op een heel rustige en begrijpelijke manier alles uitgelegd.
Hij nam er ruim de tijd voor, zodoende konden wij rustig afscheid nemen van ons oude poesje.
Wij bedanken de arts voor deze behandeling.
Of wij in de toekomst weer een huisdier zullen nemen, weten we nog niet.
Maar als dat het geval zou zijn komen wij weer naar Dierenkliniek Stad en Land in Heemstede.
M.V.G
Frits en Greet Brouwer
Beantwoorden  • 

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De dierenarts-in.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Stad En Land Dierenklinieken
Zandvoortselaan 70
2106CR Heemstede

+31 (0)23 5291281

Deel deze pagina

Stad+En+Land+Dierenklinieken img